test

Terina z Capresi z marynowanym śledziem z burakami

          0 głosów: 0
twoja ocena
terina-foto
ok. 40 min.
4-5
łatwy

- 1 opakowanie CAPRESI puszysty chrzanowy
- 1/2 opakowania CAPRESI puszysty pomidorowy
- 5 kromek pieczywa tostowego bez skórki
- 50 g śledzia marynowanego
- 30 g buraków (kostka)
- 10 g ogórka konserwowego (kostka)
- 1/2 cebuli czerwonej
- szczypior cięty
- sól, pieprz
- anyż, cynamon, miód, ocet winny

Terina z CAPRESI puszystego chrzanowego i pomidorowego z marynowanym śledziem z burakami.
Trójkątną teriniarkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć na niej pieczywo tostowe. Jeśli nie mamy teriniarki pieczywo można ułożyć płasko na folii.

W misce wymieszać serek Capresi chrzanowy, marynowanego śledzia, buraki w kostce, ogórek konserwowy, szczypior, cebulę oraz doprawić do smaku.

Na pieczywie umieścić serek Capresi pomidorowy, następnie Capresi chrzanowy wymieszany z dodatkami. Korzystając z teriniarki – przykryć wszystko warstwą pieczywa, jeśli bez – zrolować pieczywo w formie batona. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 20 min.

Wyciągnąć z formy, pokroić i podawać w formie kanapek lub finger foods.

 


Komentarze