test

Sushi z Mlekdamerem i Capresi

          0 głosów: 0
twoja ocena
sushi_brunch_polmlek_2016
35 minut
3-4
łatwy

- Capresi puszysty śmietankowy
- Capresi puszysty pomidorowy
- ser Mlekdamer
- tortilla
- rukola
- czerwona cebula
- ogórek

Puree pietruszkowe:
- pietruszka
- masło
- mleko
- gałka muszkatołowa
- sól

Serki Capresi śmietankowy i pomidorowy łączymy ze sobą i rozsmarowujemy na tortilli. Mlekdamer pociąć w cienkie plastry, wyłożyć go na tortilli, następnie położyć rukolę, czerwoną cebulę i ogórek pocięty w cienkie paseczki, całość zawinąć w folię stretch i włożyć do lodówki do schłodzenia na ok. 30 min. Po tym czasie kroimy w plastry i podajemy z puree pietruszkowym, oraz karmelizowanym orzechem i rukolą.

 

pobierz-przepis-polmlek


Komentarze