test

Roladka mięsna nadziana mlekdamerem z konfiturą z ogórków.

          0 głosów: 0
twoja ocena
roladka_sylwia_bialy
ok. 45 min
2-3 osoby
średni

- 2 kotlety schabowe
- 2 plastry żółtego sera mlekdamer w plastrach
- 2 suszone pomidory
- jajko
- bułka tarta
- przyprawy: sól, pieprz, papryka

Konfitura z ogórków:
- 1 kg niedużych ogórków
- 1 kg cukru
- 1 cytryna
- szczypta soli

Danie przygotowane specjalnie dla Klubu Sera przez Sylwię Biały finalistkę pierwszej edycji programu Hell’s Kitchen oraz kucharza programu „Pytanie na Śniadanie”

Schab rozbijamy cienko, przyprawiamy. Z plasterka żółtego sera zawijamy stożek do środka wkładamy 2 suszone pomidory, układamy na schabie i zawijamy. Obtaczamy w jajku i w bułce, smażymy na głębokim tłuszczu ok. 5 minut. Odsączamy na ręczniku papierowym

Ogórki obrać – przekroić na cztery części i wykroić gniazda nasienne. Pokroić na kawałki 1cm. Zagotować wrzątek lekko osolić – wrzucić ogórki i obgotować około 10min. Odcedzić. Z cukru zrobić gęsty syrop (na 1kg cukru 3/4 szklanki wody) Do gorącego syropu zetrzeć skórkę z cytryny i dodać sok. Dołożyć ogórki i smażyć na małym ogniu około 10 min. Ogórki cudownie komponują się z serem. SMACZNEGO!


Komentarze