test

Przepis Pauliny na Kotlet szwajcarski z szynką i serem

* * * * * 1 głosów: 1
twoja ocena
przepis11
20 minut
2 osoby
łatwy

- 2 podwójne filety z kurczaka
- 4 plastry szynki białej
- 4 plastry żółtego sera Mlekdamer
- mąka, bułka tarta
- olej do smażenia
- sól, pieprz, papryka słodka

Filety cienko rozbić tłuczkiem. Na połowie kotleta ułożyć złożony dwukrotnie plasterek szynki i sera. Złożyć filet na pół. Spiąć wykałaczkami. Jajko wbić do głębokiego talerza, dodać sól i roztrzepać widelcem. Najpierw panierować w mące, następnie w jajku, a na koniec otoczyć w bułce tartej. Na dużej patelni rozgrzać olej. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.


Komentarze