test

Przepis Jarka na Zapiekankę Warmiaka

          0 głosów: 0
twoja ocena
przepis5
15 min.
2-4 osoby
łatwy

bułka typu bagietka
ser Mlekdamer (3 plastry na 1 palucha – ilość plastrów zależna od długości pieczywka)
kiełbasa swojska (nie „jakaś tam z czegoś tam”) w plastrach (ilość zależna od zamożności gospodarstwa)
ogórek kiszony od teściowej (nie ma lepszych)

Zaopatrzyć należy się w świeże pieczywo typu bagietka lub paluch (ostatecznie też nadadzą się zwykłe okrągłe bułki), następnie rozkroić, nasmarować masłem i obłożyć kolejno warstwami złożonymi z plastrów sera, kiełbasy i koniecznie ogórkami teściowej. Całość kompozycji zamknąć w piekarniku i czekac nieopodal, aż roztopi się ser. Następnie wcinać, pałaszować i objadać się. Pychota!


Komentarze