test

Paluchy serowe z sal​sa roja​

* * * *   8 głosów: 8
twoja ocena
paluchy
45 min
4 osoby
łatwy

SKŁADNIKI:
2 opakowania ciasta francuskiego
ok 100g drobno startego sera Mlekdamer
oliwa z oliwek
oregano, bazylia
1 żółtko
Salsa roja:
puszka pomidorów w puszcze
½ papryki czerwonej
cebula
2 ząbki czosnku
ostra papryczka, cukier, sól, papryka słodka

Salsa:
Czosnek kroimy na grube kawałki. W garnku umieszczamy pomidory, paprykę, chilli, cebulę, czosnek oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu rozdrabniamy blenderem

Paluchy:
Ciasto rozpakować, delikatnie rozwałkować. Posmarować oliwą, przyprawami, posypać serem Mlekdamer. Przykryć drugim płatem ciasta. Pokroić na paski grubości ok 1,5 cm. Paski zwinąć w świderki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym żółtkiem.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piec ok. 15 minut.

www.mlecznakrowa.wordpress.com


Komentarze