test

Naleśniki z warzywami i Mlekdamerem

          0 głosów: 0
twoja ocena
IMG_7838
60 minut
6 osób
średni

200g sera Mlekdamer
80g cebuli
20g oliwy z oliwek
80g marchwi
100g czerwonej papryki
250g cukinii
50g kukurydzy
50g groszku
sól, pieprz do smaku

Ciasto:
250 g mąki pszennej
2 jajka
250 g mleka
250 g wody
1/2 łyżeczka soli
1/2 łyżeczka cukru
30 g masła, roztopionego, ostudzonego
olej do smażenia

Do naczynia włożyć wszystkie składniki na ciasto, zmiksować. Odstawić na 10-15 minut.

Ser zetrzeć na tarce przełożyć do innego naczynia. Następnie pokroić w drobną kostkę cebulę i udusić ją na oliwie. Dusić przez ok. 2 min. Na drobną kostkę pokroić paprykę i cukinię. Pokrojoną
paprykę i cukinie wraz z kukurydzą dodać do uduszonej cebuli i dalej dusić ok. 8 min. Następnie dodać groszek i dalej dusić przez następne 4 minuty. Gotowy farsz pozostawić do ostygnięcia.
Na usmażone naleśniki układać farsz i składamy do w kopertę a następnie posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 min. w temp. 180 stopni.


Komentarze