test

Mlekdamer w cieście francuskim, podany na puree z mango z dodatkami owocowymi.

          0 głosów: 0
twoja ocena
ser_sierpien
45 minut
5 osób
średni

Mlekdamer 350g
ciasto francuskie 350g
jajko 1 szt.
mąka 75g
truskawki 50g
mango 250g
miód 10g
wino białe 50g

Ser wyciąć w trójkąty takiej samej wielkości, ciasto francuskie rozwałkować i posmarować rozbitym jajem, na cieście położyć kawałek sera i zawinąć w kopertę.

Mango obrać, pokroić i wyłożyć na rozgrzany miód, podlać winem i doprowadzić do rozgotowania, następnie zblendować i doprawić do smaku. Pozostawić do wystygnięcia. Truskawki lub inne owoce sezonowe pokroić w drobną kostkę.

Koperty z serem wkładamy do pieca o temp. 220 stopni C na ok. 7 min. Na talerz wykładamy puree z mango. Następnie na puree wykładamy wypieczone ciasto wraz z serem i posypujemy pociętymi truskawkami lub innym owocami sezonowymi.

Smacznego!

 


Komentarze