Prywatnie i zawodowo… :) Kilka pytań do Sylwii Biały, finalistki pierwszej edycji programu Hell’s Kitchen oraz kucharza programu „Pytanie na Śniadanie”
Jak program Hell’s Kitchen wpłynął na Pani podejście do zawodowej pracy w kuchni oraz na karierę zawodową?
Sylwia Biały: Program otwiera mnóstwo drzwi. Przede wszystkim człowiek staje się rozpoznawalny a co za tym idzie pojawiają się rożne oferty pracy. W obecnej chwili pracuję nad otwarciem mojej autorskiej restauracji w rodzinnym mieście.
Wychowywała mnie babcia i to ona zaszczepiła we mnie miłość do gotowania. Pamiętam jak lepiłyśmy godzinami pierogi i rozmawiałyśmy. Cudowne czasy.
Natomiast jeżeli chodzi o program – mąż mnie do niego zgłosił. Powiedział, że muszę zweryfikować to co mówią znajomi. A mówili, że świetnie gotuje :)
Jak pracowało się Pani na produktach Grupy Polmlek?
Sylwia Biały: Produkty Grupy Polmlek wyróżniają się na rynku wspaniałą jakością. I tym, że podążają za „modą”.
Który z produktów Grupy Polmlek najbardziej przypadł Pani do gustu i dlaczego?
Sylwia Biały: Grupa Polmlek ma tak bogatą ofertę, że ciężko jest wskazać ulubiony produkt. Niemniej jednak pokuszę się o stwierdzenie, że u mnie w domu najchętniej je się serki smakowe – cytrynowe – truskawkowe – śmietankowy.
Jakie są Pani najbliższe plany zawodowe?
Sylwia Biały: Niebawem tak jak wspomniałam rusza moja autorska restauracja. Pracuję również na pokazach w różnych częściach Polski. Moje plany związane są już tylko i wyłącznie z gotowaniem.
SERdecznie dziękujemy :) Życzymy samych sukcesów i mamy nadzieję, że jeszcze kilka kulinarnych inspiracji przygotowanych przez Sylwię Biały trafi do nas :)
Sylwia Biały: Również dziękuję, Z mila chęcią przygotuje dla Państwa przepisy :)