Kilka pytań do Sylwii Biały…

dodany: 25/06/2015

Prywatnie i zawodowo… :) Kilka pytań do Sylwii Biały, finalistki pierwszej edycji programu Hell’s Kitchen oraz kucharza programu „Pytanie na Śniadanie”

sylwia-bialy-podpis

Jak program Hell’s Kitchen wpłynął na Pani podejście do zawodowej pracy w kuchni oraz na karierę zawodową?

Sylwia Biały: Program otwiera mnóstwo drzwi. Przede wszystkim człowiek staje się rozpoznawalny a co za tym idzie pojawiają się rożne oferty pracy. W obecnej chwili pracuję nad otwarciem mojej autorskiej restauracji w rodzinnym mieście.

Wychowywała mnie babcia i to ona zaszczepiła we mnie miłość do gotowania. Pamiętam jak lepiłyśmy godzinami pierogi i rozmawiałyśmy. Cudowne czasy.

Natomiast jeżeli chodzi o program – mąż mnie do niego zgłosił. Powiedział, że muszę zweryfikować to co mówią znajomi. A mówili, że świetnie gotuje :)

Jak pracowało się Pani na produktach Grupy Polmlek?

Sylwia Biały: Produkty Grupy Polmlek wyróżniają się na rynku wspaniałą jakością. I tym, że podążają za „modą”.

Który z produktów Grupy Polmlek najbardziej przypadł Pani do gustu i dlaczego?

Sylwia Biały: Grupa Polmlek ma tak bogatą ofertę, że ciężko jest wskazać ulubiony produkt. Niemniej jednak pokuszę się o stwierdzenie, że u mnie w domu najchętniej je się serki smakowe – cytrynowe – truskawkowe – śmietankowy.

Jakie są Pani najbliższe plany zawodowe?

Sylwia Biały: Niebawem tak jak wspomniałam rusza moja autorska restauracja. Pracuję również na pokazach w różnych częściach Polski. Moje plany związane są już tylko i wyłącznie z gotowaniem.

SERdecznie dziękujemy :) Życzymy samych sukcesów i mamy nadzieję, że jeszcze kilka kulinarnych inspiracji przygotowanych przez Sylwię Biały trafi do nas :)

Sylwia Biały: Również dziękuję, Z mila chęcią przygotuje dla Państwa przepisy :)