test

Kanapka z Capresi puszystym pomidorowym…

          0 głosów: 0
twoja ocena
kanapka_brunch_2016
30 min
3-4
łatwy

- Capresi puszysty pomidorowe
- bagietka
- ser Mlekdamer
- kaczka pieczona w temperaturze 62 °C
- sos wiśniowy z anyżem i cynamonem na miodzie, podlany winem
- mikrozioła

Bagietkę pokroić na małe kromki, następnie posmarować je Capresi puszystym pomidorowym. Upieczoną kaczkę pokroić w cienkie plastry, a Mlekdamer w duże kawałki lub trójkąty. Na wcześniej posmarowanych serkiem Capresi kromkach ułożyć kolejno ser Mlekdamer i kaczkę. Do miodu dodać anyż, cynamon, wiśnie i podlać czerwonym winem, zredukować aż powstanie gęsty syrop. Gotowym sosem polać kanapki.

 

pobierz-przepis-polmlek


Komentarze