test

Figi faszerowane serem mlekdamer

* * * *   9 głosów: 9
twoja ocena
Figi faszerowane serem mlekdamer
20 min
5 osób
średni

SKŁADNIKI:
10 fig
250 g sera Mlekdamer
100 g łośosia wędzonego
grubo mielony pieprz
sól, pieprz
łyżka mięty posiekanej
10 ml octu balsamicznego białego
40 ml oliwy

Figi ściąć u nasady w proporcji 1:3, owoce ostrożnie wydrążyć i pokroić w drobną kostkę razem z zachowanym miąższem. Ser Mlekdamer pokroić w drobną kostkę i wsypać do salaterki wraz z czerwonym pieprzem, niewielką ilością soli , miąższem fig oraz miętą. Dolać ocet i oliwę, wszystko wymieszać i powstałym farszem napełnij figi, na wierzch ułuż łososia. Udekoruj miętą

autor: Mariusz Gachewicz


Komentarze