test

Carpaccio z Mlekdamera podane ze świeżymi owocami, sałatką z kwiatów i sosem pomarańczowo-waniliowym

          0 głosów: 0
twoja ocena
carpa
30 minut
10 osób
średni

- ser Mlekdamer 600g
- figi 10szt.
- truskawki 10szt.
- orzeszki pini 100g
- winogrono 20szt.
- mięta
- oliwa
- pomarańcza
- żelatyna 10g
- ew. kwiaty kiełki do dekoracji

Ser kroimy na cienkie plastry, pomarańcze obieramy ze skórki w taki sposób aby byłe one bez białej części i kroimy w juliien. Część soku gotujemy wraz z cukrem, po ostudzeniu dodajemy żelatynę i zostawiamy do zastygnięcia.

Łączymy oliwę, cukier, sok z pomarańczy, skórki pomarańczy oraz pociętą mięte. Figi kroimy w szóstki i podsmażamy. Truskawki również kroimy w szóstki, a winogrono na pół.

Na talerz wykładamy dwie łyżki sosu winegret z pomarańczą. Na pomarańczy układamy plastry sera a następnie wykładamy owoce. Następnie skrapiamy winegretem i dekorujemy miętą.

Na koniec obsypujemy uprażonymi orzechami pini. Z galaretki wycinamy paski i układamy na wierzchu dania. SMACZNEGO


Komentarze