test

Capresi typu włoskego z sosem daktylowo-orzechowym

          0 głosów: 0
twoja ocena
truskawki-z-capresi
30 min
1 osoba
łatwy

1 opakowanie Capresi typu włoskiego
50g orzechów włoskich
30g daktyli
10g miodu
15 ml brandy
3 truskawki
1 figa

Capresi przeciąć wzdłuż na trzy równe części i podsmażyć na pergaminie na rozgrzanej patelni.Orzechy włoskie namoczyć w brandy. W rondlu rozgrzać miód, dodać orzechy wraz z brandy i gotować ok. 2 min. Daktyle przekroić na pół i dodać do pozostałych składników. Sos gotować do momentu aż zgęstnieje a daktyle będą miękkie. Truskawki pokroić wzdłuż na cztery części. Na talerzu ułożyć kolejno: plaster sera, pokrojone truskawki, drugi plaster sera, sos, trzeci plaster sera, pozostałe truskawki, wszystko polać sosem z daktylami. SMACZNEGO!


Komentarze